Fort och fel med PS Motorsport

Vinterpremiären 2008

Det var på håret att teamet fick ihop bilen till årets första tävling som nu gick på hemma plan för Patrik. Natten mot Lördagen så mappade Patrik och Peken bilen upp till Långviksmon, vi andra åkte till service platsen med bussen för nattvila.

-På morgonen så anmälde vi oss och besiktigade bilen som vanligt, därefter så blev det en sista finjustering av motorn och väntan på start.

Eftersom Patrik aldrig har kört bilen på vinterunderlag tidigare och ej haft chansen inför tävlingen så gick det lite yvigt och våldsamt i början av första sträckan med resultat att vi snurrade i en hårnål och motorstopp. Frustrerad av denna tabbe så glömde Patrik slå av responsen med följd att motorn inte gick igång så när han kom på detta så var det bara att åka vidare men vi tappade ordentligt med tid. När vi passerade mållinjen så sa Patrik att han och bilen inte var kompisar men det visade sig ändå att vi hade 3:e tiden ändå.

Efter servicen så var det dags för dagens längsta sträcka 2,5 mil. Vi kom överens om att ta det lite lugnare denna gång och det visade sig funka bättre. Patrik fick in sin fina linjekörning som man är van tills det kom en höger 3:a ca. en mil in på sträckan, vi kom in lite för snabbt så han gjorde som han alltid har gjort med Golfen… stoppa in fronten i drivan och snöbromsa sig igenom men det funkar inte så bra som han trodde med en fyrhjusdriven utan det skar handlöst och vi for ut i perferin. Mycket snö var det så det var bara att vänta på bärgarhjälp.

-Dom kom ganska snabbt så det var bara att gasa sig till mål och sedan köra in så mycket tid som möjligt på transporten till tredje sträckan. Väl där så var vi bara 4 minuter sena så vi klarade respittiden så vi kunde fortsätta och ta det som en träning.

SS 3 var en riktig läcker snabb sträcka som avslutades med sjöis på ca. 3,5 km.Tyvärr så gick inte maskineriet riktigt efter avåkningen, en givare hade fått på käften men vi gasade på allt vad som gick och när vi skulle ut på isen så var det ett jäkla ståhej och viftande… det visade sig att det hade blivit ett rejält hål just vid landfästet och dom ville att vi skulle slå av på farten men! Patrik har aldrig fegat över ett gupp någonsin och gjorde det inte nu heller. Vi flög ut på isen med bakändan slog i hålet och vi fick punka. Trots detta så sladdade vi på och det flöt på bra ändå och vid målet så fick vi reda på att vi var bara 6 sekunder efter Dick Wiksell på sträckan. Nu hade vi lämnat en hel del plastgrejor efter oss men shit happens som man säger. Änterligen service.

SS 4 var samma sträcka som 1:an. Nu klarade vi hårnålen galant  och för övrigt så flöt det på bra men det var inte slut på jäkelskapen ännu… Nu försvann ettans växel och vid målet så skramlade det rejält i lådan så det var bara att ta sig till service och bryta tävlingen tyvärr.

Vi tog denna tävling bara som en test inför kommande Svenska Rallyt, nu är det bara att hoppas att vi hinner fixa bilen inför detta men lite har vi lärt oss om hur det är att åka sådana här bestar, inte fa´n är det så lätt.

av Peter Westman, Rallytok

-