Rally Sweden 2010

Team ”Rallykungen” Westerlund

Så var årets första tävling i Ford Cupen / SM kört. Vi var fyra glada gossar som åkte ner till Hagfors på Onsdag, kom ner på kvälls sidan och hämtade ut alla handlingar för träning och tävling. Tobbe hade beställt hotell i Uddeholm men dom hade bokat in något mediateam så dom skickade oss till en herrgård en bit därifrån, inte lika bra men vi skulle bara sova.

Torsdag morgon så tog vi en frukost och därefter skildes vi åt, Tobbe och Stefan for på träning (ca. 80 mil) och Kaj och jag tog ekipaget ner till Karlstad och ordnade allt inför kvällens första Race Travetsträckan. Pampig invigning som vanligt och vi hann se dom främsta i WRC innan vi drog till däckbytar platsen och Parc Ferme. Tobbe var nu snabbast på travet så han kunde gå i vila och vara nöjd på campingen i Karlstad.

Fredag: Upp i ottan och transport till Hagfors 9 mil strax före Tobbe, vi skulle hinna ordna service platsen på Flygfältet innan dom kom så snacka om stress. Vi han nu inte sätta upp tältet mm. utan bara byta däcken för att in och utfarten var så lång så det fanns nästan ingen tid för service. Det var nu så långt till tankzon så vi fick ta extra bilen imellan för att hinna med. Tillbaka till bussen och tanka upp dunkar för att kunna tanka på extra tankzoner efter sträckorna, detta bara för att det är så jäkla långa transporter så soppan räcker inte på långa vägar tillbaks till Hagfors därför tillbringade vi mesta tiden på någon jäkla parkerings plats antingen i Antilla eller Torsby så någon bilåkning eller VM service hann vi inte med.


När fredags etappen var avslutad så låg Tobbe först 5:a men tiden på dagens första sträcka var 28 sek fel. Efter protest så ändrade dom tiden och då var dom 2:a 1,1 sek efter Fransson, nu lovade dom att omstarts listan även skulle ändras men på Lördags morgon när dom skulle hämta ut bilen så hade dom inte grejat detta så Tobbe fick felaktigt 6 bilar före sig.


Fransson chocköppnade på Vargåsen sträckan och tog 20 sek på Tobbe så nu skulle det satsas allt på nästkommande ”Sågen” tyvärr så delade sig en bromsskiva fram så dom blev i princip bromslös på sträckan och förlorade tid men när detta hände så kunde det ha gått riktigt å h.vete för det gick snabbt och det blev rodel åkning på drivan. Sträckan efter ströks så nu var det bara sprinten kvar i Hagfors men det var service förbud tyvärr, i detta läge låg Tobbe fortfarande 2:a men tappade för mycket på sista så han blev slagen endast med 2 sek. till Björkman !! så en 3:e plats men ändock pallen blev det.
?? SBF skall inte blanda in SM i detta gigant arrangemang…funkar inte.

 

Vid tangentbordet 1:e Serviceman Peter Westman